Случаите на агресия между деца се проявяват, когато безсилието вземе превес Това

...
Случаите на агресия между деца се проявяват, когато безсилието вземе превес
Това
Коментари Харесай

На какво се дължи честата детската агресия?

" Случаите на агресия между деца се демонстрират, когато безсилието вземе превес "

Това изясни в ефира на „ Здравей, България ” по NOVA психологът Ина Антонова. По думите ѝ дефицитът на внимание от родителите и прекомерното време пред смарт телефоните и гледането на филми с принуждение водят до случаите на агресия, сходни на този в столичен мол.

„ Това е поколение, израснало пред смарт телефоните, с цел да не ни пречи да сме на работа, с цел да не ни пречи да сме свободни. Поколение, израснало пред тв приемниците и гледало принуждение. Тези провокации в съзнанието на децата водят до тези проявления, които през днешния ден се опитваме да разясняваме като отрицателни ”, уточни психологът.
По думите на Антонова предварителната защита на сходни прояви се състои в държанието на родителите. Именно те би трябвало да обръщат повече внимание на децата си.
„ Повече от родителите са притиснати от събитията и повечето деца точно от това поколение абсолютно по никакъв метод не са видели задоволително внимание, с цел да бъдат разбрани. Тези деца не могат да осъзнаят задоволително ясно, че това, което гледат във филмите - не работи в действителния живот ”, разяснява тя.

Според психолога глобите при подрастващите имат известна стойност. Тя обаче счита, че не би трябвало да се стига до този стадий. Антонова сподели, че е по-удачно децата да се предпазят от концепцията да стигат до подобна агресия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР